Windows 10 va permite recuperarea parolei direct din Lock Screen

În Windows 10 Fall Creators Update vei putea recupera parola din Lock Screen

0
163
vizualizări

Se pare că Microsoft depune toate eforturile pentru a realiza cel mai consistent update de până acum pentru Windows 10, update care urmează să fie publicat sub denumirea Windows 10 Fall Creators Update. Unele din cele mai importante aspecte pe care se axează următoarea actualizare sunt practicile de securitate și întărirea sistemului contra atacurilor cibernetice.

Windows 10 Lock Screen
Windows 10 Lock Screen

Microsoft mai adaugă și o mult așteptată funcție – opțiunea de recuperare a parolei direct din lock screen – Windows 10: Pin and Password recovery. Așadar, următorul update, printre alte funcționalități, îți va permite recuperarea parolei sau pin-ului uitat, putând să-l resetezi direct din lock screen.

Windows 10 reset password
Windows 10 reset password

În ecranul de autentificare din Windows 10 Fall Creators Update, va fi afișată opțiunea „Reset password” sau „I forgot my PIN”.

Dacă vei apăsa pe acest link, Windows 10 te va ghida către OOBE unde Cortana te va ajuta să îți resetezi parola, după ce ai trecut de verificarea identității utilizând o adresă de e-mail secundar, un număr de telefon sau Microsoft Authenticator.

Windows 10 reset password
Windows 10 reset password

În funcție de opțiunea aleasă, vei primi un cod de verificare pe care îl vei putea folosi mai departe în procesul de recuperare a parolei și vei putea folosi din nou computerul.

Momentan, Microsoft testează această nouă funcție în Windows 10 Insiders build 16237, iar ulterior o va implementa în versiunea publică standard.

Windows 10 reset password
Windows 10 reset password

Lansarea Windows 10 Creator Update (cunoscut ca RedStone 3), este așteptată între Septembrie și Octombrie 2017, iar Microsoft are în plan (printre altele) pentru această lansare și eliminarea anticului protocol de partajare fișiere

SMB v1 care a creeat recent multe probleme, „facilitând” infectarea cu cel puțin o versiune de ransomware a multor sisteme din întreaga lume; conceperea unui soft anti-virus bazat pe AI (inteligență artificială); includerea uneltei EMET anti-exploit în kernel-ul sistemului de operare; oferirea de suport pentru trei versiuni de SO Linux – Ubuntu, Fedora și SUSE – direct din Magazinul Windows; adăugarea unei noi funcții anti-ransomware denumite Controlled Folder Access – ca parte din Windows Defender.

Windows 10 reset password
Windows 10 reset password

Update-ul așteptat în toamnă va conține, bineînțeles, mult mai multe îmbunătățiri, iar lista cu acestea o puteți consulta aici.

LASĂ UN MESAJ:

Adaugă un comentariu!
Completează numele tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.