Un patch permite instalarea actualizărilor blocate pentru Windows 7/8.1

0
135
vizualizări

Recent, Microsoft a avertizat utilizatorii dacă vor face upgrade la procesoarele noi de la Intel sau AMD și folosesc încă Windows 7 sau 8.1, nu vor mai primi actualizări pentru aceste sisteme de operare.

Chiar dacă deja sunt blocate actualizările pentru Windows 7 și 8.1 pe sistemele care funcționează cu procesoare Kaby Lake sau Ryzen, se pare că cineva indignat de acest fapt a creat un patch care „rezolvă” această situație – cel puțin pentru moment.

Patch-ul este un script util pentru cei care nu sunt pregătiți momentan să facă trecerea la Windows 10, însă dispun de PC-uri de generație nouă și vor să primească în continuare actualizările de care beneficiază și cei care încă folosesc platforme mai vechi.

Un membru contributor de pe GitHub, cu numele de utilizator Zeffy, a reușit cu succes să elimine limitarea prin care sistemele cu procesoare Intel Kaby Lake și AMD Bristol Ridge și mai recente sunt restricționate de la sistemul de suport Windows.

Pe scurt, script-urile create de acest utilizator modifică fișiere DLL ale Windows prin care se ocolește partea în care este verificată modelul sau versiunea CPU-ului, permițând actualizările pentru sistemele Windows 7 și 8.1.

Script-urile sunt publicate și disponibile la descărcare pe GitHub în sistem open-source, astfel că oricine poate verifica exact ce face codul rulat de acestea, în caz că vă este frică să nu fie instalat un malware în sistemul vostru în urma utilizării acestora.

Autorul patch-ului semnalează și un aspect de reținut pentru cei care vor utiliza acest patch – va trebui să reaplicați patch-ul de fiecare dată când o nouă actualizare Windows va modifica fișierul wuaueng,dll: „The only downside of these solutions is you have to apply a new patch whenever wuaueng.dll gets updated.”

LASĂ UN MESAJ:

Adaugă un comentariu!
Completează numele tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.