Primul transplant de cap uman din lume

0
199
vizualizări

Un doctor de origine italiană, Sergio Canavero, a afirmat în 2015 că va putea realiza în curând, cu succes, un transplant de cap uman. Informații noi sugerează că acestă intervenție chirurgicală va fi realizată peste aproximativ opt luni, în decembrie 2017, pe un voluntar numit Valery Spiridonov. Operația va fi realizată la un cost estimat de 20 de milioane de dolari de către o echipe de 150 de oameni, de la doctori, asistente, tehnicieni, etc.

În 2015, bazat pe cercetările efectuate pe animale, Canavero a susținut posibilitatea primului transplant de cap uman. Astfel, Dr. Sergio Canavero vrea să detașeze la propriu un cap de corp și să îl reatașeză unui alt corp.

Se pare că un programator rus, pe numele Valery Spiridonov, afectate de atrofie musculară s-a oferit voluntar pentru această operație.

Experți din lumea întreagă pun la îndoială afirmațiile lui Canavero, susținând că cercetările acestuia nu confirmă eficacitatea operației pe un corp uman, ca să nu mai spunem că operațiunea este și neetică.

În trecut, Canavero a mai lucrat în parteneriat cu Dr. Xiaoping Ren de la Universitatea Medicală Harbin din China, aceștia reușind (se pare) cu succes o astfel de operație pe o maimuță. Scopul acestei intervenții a fost de a observa dacă fluxul sanguin va putea fi refăcut și va funcționa corect. Maimuța a supraviețuit procedurii, însă, datorită motivelor etice, a fost ținută în viață doar pentru 20 de ore.

Procedura include răcirea capului și tăierea coloanei cu o nano-lamă diamantată de mare precizie, care va costa aproximativ 200.000 de dolari. Ulterior, capul va fi atașat unui corp provenit de la un donator aflat în moarte clinică.

Cea mai mare provocare va fi reprezentată de replicarea sutelor de conexiuni neuronale în timpul atașării capului la corpul donatorului

Într-un studiu pubicat anterior, Canavero a descris o tehnică de reparare a coloanei care a fost aplicată pe un câine cu coloana afectată sever. Câinele a putut merge după trei săptămâni, însă, cercetarea a fost considerată ineficientă pentru a putea fi aplicată pe oameni.

LASĂ UN MESAJ:

Adaugă un comentariu!
Completează numele tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.