Microsoft blochează actualizările pentru Windows 7 și 8.1

0
101
vizualizări

În trecut, Microsoft a menționat de mai multe ori că viitoarele procesoare de la AMD și Intel nu vor primi suport pentru sistemele de operare Windows 7 și 8.1.

Recent, Microsoft a modificat termenii privind suportul și actualizările pentru Windows 7 și 8.1 pe sisteme cu procesoare din noile generații. Compania a început deja să blocheze actualizările pentru PC-urile cu Windows 7 și 8.1.

Windows 7 se află în perioada de suport extins din 2015, iar Windows 8.1 se află încă în perioada de suport mainstream. De curând, Microsoft a încheiat și perioada de suport pentru sistemul de operare Windows Vista.

Mai mulți utilizatori au semnalat faptul că dețin sisteme de generație nouă însă rulează versiuni mai vechi ale sistemului de operare Windows și că sistemele lor nu mai primesc actualizări. Iată cum arată mesajul pe care l-au primit unii dintre ei:

Începând cu procesoarele Intel Kaby Lake și AMD Ryzen, precum și cele care vor urma după acestea, nu vor primi suport decât pentru Windows 10. Totuși, există pare-se o confuzie privind Intel Skylake – politicile Microsoft precizează că unele sisteme Skylake vor primi în continuare suport pe Windows 7 și 8.1.

Dacă vă întrebați de ce Microsoft procedează astfel, justificarea companiei este că noile procesoare dispun de unele funcționalități hardware noi care sunt incompatibile cu vechile sisteme de operare.

De asemenea, acest pas poate fi văzut și ca un exercițiu prin care compania se poate asigura că cei care cumpără PC-uri noi, vor folosi cel mai recent sistem de operare pe care Microsoft îl promovează din răsputeri și astfel poate impune cumpărătorilor utilizarea acestuia.

LASĂ UN MESAJ:

Adaugă un comentariu!
Completează numele tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.