Dell te poate ajuta să scapi de 5.000 de dolari

0
57
vizualizări

dell-8k-1Chiar dacă au trecut doar câțiva ani de la apariția primelor monitoare 4K pe rafturile magazinelor, Dell a considerat că deja este necesar și un monitor 8K, așa că ne-a prezentat recent noul model Dell UltraSharp de 32 de inch, UP3218K.

Într-adevăr, deși este un panou fabulos, acesta este dedicat persoanelor care lucrează în domeniul foto-video în special pentru că dispune de facilități precum o acoperire gama completă pentru SRGB, Adobe RGB și Rec. 709, precum și o acoperire de 98% a gamei profesionale DCI-P3, iar luminozitatea maximă este de 400 nits, un standard în industrie. Totuși, suportul pentru 8K este asigurat doar prin utilizarea a două porturi DisplayPort 1.4.

În multe aspecte, noul UP3218K ne amintește de un alt model de succes, UP2414Q. dell-8k-2Reproducerea culorilor și setul de facilități generale pe care le introducea acesta cu câțiva ani în urmă a fost uimitor pentru vremea aceea, însă, un panou de doar 24 de inch era pur și simplu prea mic pentru utilizarea realistă a rezoluției 4K. Astfel, noul model Dell UP3218K cu dimensiunea de 31.5 inch pare mai potrivit pentru o utilizare adecvată. De reținut este totuși faptul că trecerea de la 4K la 8K se traduce într-un număr cvadruplu de pixeli. Astfel, icoanele și imaginile concepute pentru ecrane cu dimensiunea de 32 de inch dar cu rezoluție 1080p vor avea o dimensiune de 1/16 din mărimea originală pe un panou 8K. Chiar și opțiunile de scalare din Windows 10 sunt depășite de această problemă.

Cu toate acestea, cred că momentul ca panourile 8K să fie accesibile publicului larg sau utilitatea lor actuală pentru aceștia nu este prea aproape. Și asta, din mai multe cauze practice și tehnice, ca să nu mai spunem de cele financiare. Tehnologia abia a ajuns în momentul când un singur GPU poate suporta o rezoluție de 4K, asta traducându-se într-o imagine de 8 megapixeli. Înmulțiți cu patru, adică un rezultat de 32MP și vă spun că nu veți putea rula cu nici un GPU modern în mod real o astfel de rezoluție. Alte probleme ar putea fi reprezentate de consumul de curent, fiabilitatea și prețul pentru ca o astfel de tehnologie să devină un bun de larg consum. De asemenea, nu există o urgență presantă pentru tehnologia 8K, din moment ce încă nu există nici măcar conținut 4K suficient în ziua de azi.
dell-8k-3
Totuși, Dell merită credit pentru că a reușit să atingă primul acest punct.

LASĂ UN MESAJ:

Adaugă un comentariu!
Completează numele tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.