Actualizare firmware pentru Canon EOS 5D Mark IV

0
60
vizualizări

În curând, Canon va publica o actualizare firmware pentru camera EOS 5D Mark IV, actualizare care va aduce câteva modificări de funcționalitate și facilități noi pentru aceasta. Cea mai notabilă dintre modificările anunțate va fi adăugarea C-Log la capabilitățile existente pe 5D4, mod care va face mai fericiți o parte dintre cameramani care folosesc acest model de cameră pentru filmări.
Canon EOS 5D Mark IV
Deși ieșirea video va rămâne tot pe 8 biți, cea mai importantă actualizare va fi modificarea factorului de crop pentru Canon EOS 5D Mark IV
Alte noutăți din actualizarea C-Log vor include:

Sampling-ul pentru DCI 4K va fi crescut la 5632 x 2970 pixeli, rezultând un factor de crop de 1.27x.
Sampling-ul pentru UHD va fi de 5472 x 3078 pixeli, rezultând un factor de crop de 1.29x.
Amândouă modurile vor fi reduse la rezoluțiile finale în mod precis.
Ratele frame-urilor vor rămâne la fel.
Modul de sampling actual 1:1 pe 4K va rămâne ca opțiune pentru situațiile care pot beneficia de factorul de crop de 1.78x.
Va fi adăugat un nou mod full-sensor 3K care va include 60fps și 24fps HDR. Amândoută metodele vof folosi o metodă de sampling în linie alternantă, așadar, calitatea va fi inferioară formatului îmbunătățit 4K, însă mai bună decât formatul existent FullHD 1080p. Momentan nu este clar dacă rezoluția fișierului din firmware-ul final va fi în format 3360 x 1890 sau redus la 3072 x 1728.
Și modul FullHD 1080p va utiliza acest mod 3K full-sensor cu down-sampling pentru a obține o îmbunătățire a rezoluției percepute.
Modul FullHD 1080p va mai pute filma, pe lângă ratele curente, la 72/75fps.
EOS 5D Mark IV va putea înregistra și în formatul XF-AVC la 120Mbps (4:2:0) și 200Mbps (4:2:2). Amândouă formatele vor putea fi folosite pe tipurile de carduri SD UHS-I U3 .
Câteva zvonuri sugerează că unele modele de 5D Mark IV vor avea nevoie de service pe partea de răcire pentru a putea suporta noul firmware. Răcirea de pe unitățile curente se pare că nu se comportă foarte bine în unele situații datorită necesității mari de procesare în noul mod (mărit) de captură video. Unitățile noi vor veni cu deja cu un sistem de răcire îmbunătățit, iar cele existente vor putea fi adaptate. Prețul pentru această modificare nu este cunoscut momentan.
Noul firmware va funcționa pe camerele existente, însă vor apărea frecvent avertizări privind temperatura.

LASĂ UN MESAJ:

Adaugă un comentariu!
Completează numele tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.